بلاگ
معرفی رشته تعمیرونگهداری هواپیما
مهمترین موضوع در صنعت هوانوردی امنیت و سلامت سفرهای هواییه؛ مهندسین و تکنسین های تعمیرونگهداری هواپیما(مکانیک، اویونیک) تا زمانی که هواپیما از نظر فنی کوچکترین مشکلی داشته باشه بهش اجازه پریدن نمیدن. کار مکانیک های هواپیما اصلا شبیه مکانیک های ماشین ها نیست ابزار های مخصوص و محیط کار تمیز و مرتب و کار کردن طبق کتابچه های راهنمای هر هواپیما و چک های دوره ای هواپیما همه و همه دست به دست هم میدن که شبیه مکانیک ماشین نباشه. جالب اینجاست که بدونید این مکانیک ها صرفا در آشیانه ها تعمیرونگهداری کار نمیکنند و حضور حداقل یک نفر از پرسنل فنی یا همون مهندس تعمرونگهداری در پرواز(به عنوان مهندس پرواز) الزامیه. نکته دیگه در مورد تعمیرات اینه که این مهندسین فنی منتظر نمیشن تا یک قطعه حتما خراب بشه تا عوضش کنن! هر قطعه ای عمر خاص خودش رو داره و به محض اینکه عمرش تموم بشه چه خراب شده باشه چه نشده باشه باید اقدامات لازم برای تعویض یا تمدید عمر رو براش انجام بدن.
بطور کلی این رشته ساخته شده برای اونایی که هم عاشق هواپیما هستن و هم تمام وجودشون خلاقیته و نمیتونن ببینن یه وسیله ای خرابه و حتما باید درستش کنن. خلاصه دوستانه بگم برادر من پشت میز نشستن دوس داری این رشته رو نیا.
از اونجایی که زبان هوانوردی انگلیسی هست پس باید سطح زبانتون هم خوب باشه که به مشکل برنخورید.
یه مورد دیگه که هست اینه که صرفا فارغ التحصیل های این رشته روی هواپیما کار نمیکنن؛ اونا میتونن توی شرکت های تعمیرات هلیکوپتر هم مشغول به کار بشن.
راه های ورود به رشته تعمیرونگهداری هواپیما:
فقط یه دانشکده دولتی برای تحصیل در این رشته وجود داره و اگر موفق به قبولی در این رشته از طریق کنکور سراسری نشدید میتونید دانشگاه های علمی کاربردی و دوره های آزاد(با هزینه شخصی) رو شرکت کنید.
حالا اینکه چه رتبه ای بیارم و … رو میتونی از سایت کانون قلم چی ببینی.
در بخش معرفی مراکز آموزشی در مورد دانشگاه های علمی کاربردی و دوره های آزاد و تنها دانشکده دولتی هم اطلاعات دقیق تری هست که اگر دوس داری بخونی کلیک کن.
درس های رشته تعمیرونگهداری هواپیما:
موتورجت
کارگاه موتور جت
ساختمان هواپیما
سیستم های هواپیما
آلات دقیق هواپیما
آزمایشگاه آلات دقیق هواپیما
آیرودینامیک
عوامل انسانی
ترمودینامیک
مقاومت مصالح
سیالات
موتور پیستونی
ملخ و گارگاه ملخ
زبان تخصصی
مکانیک پرواز
و….
آینده شغلی- بازار کار و حقوق مهندسین و تکنسین های تعمیرونگهداری هواپیما:
بعد از اینکه دانشجوهای این رشته فارغ التحصیل میشن از طرف دانشگاهشون به سازمان هواپیمایی کشوری معرفی میشن که برای گرفتن مدرک استاندارد پرواز امتحان بدن. در واقع اگر شما رشته های هوانوردی بخونید و این مدرک رو در نهایت از سازمان هواپیمایی نگیرید فایده نداره.
خب بعد از گرفتن این مدرک که برای تعمیرونگهداری بهش B1 میگن و برای اویونیک هم بهش B2 میگن (که البته چک پزشکی هم داره ، که شامل آزمایش های کور رنگی و قلب و مغز و بینایی سنجی و شنوایی سنجی و… میشه). و گذروندن خدمت سربازی یا معافیت غیر پزشکی شما درخواست کار میدید و مشغول به کار میشید. شرکت های هواپیمایی (هما، ماهان، آسمان، قشم ایر، زاگرس و …) و همچنین شرکت های هلیکوپتری(پنها، ساخه، نوید و …) در هر شهری که پایگاه تعمیراتی داشته باشن به متخصصین تعمیرونگهداری احتیاج دارن. بطور کلی بازار کار رشته های هوانوردی (خلبانی، تعمیرونگهداری، اویونیک، دیسپچری، مهمانداری و …) رابطه مستقیم با تعداد هواپیماهایی که توی ایران هست داره و به مرور داره بهتر و بهتر میشه.
حقوق مهندسین و تکنسین های تعمیرونگهداری در کشورهای دیگه تقریبا ۵۰۰۰ دلار به بالاست ولی متاسفانه در ایران خیلی شبیه کشورهای دیگه نیست ولی اگر بخوایم یک مقایسه بکنیم میتونیم بگیم که حدودا دوبرابر یک کارمند ساده درآمد داره و به مرور با بالا رفتن سابقه کار و تخصص این حقوق بیشتر هم میشه.